Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πάνε να κάνουν δώρο στις πολυεθνικές τα καλώδια διασύνδεσης των νησιών και της Κρήτης;


11/4/12

Έργα ύψους 3,5 δισ. έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης ηλεκτρικών διασυνδέσεων

Έργα ελληνικού ενδιαφέροντος συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης ηλεκτρικών διασυνδέσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΚΑ υπό τον υφυπουργό Γ. Μανιάτη.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία για την προώθηση έργων υποδομής για ένταξη στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (ΕΚΕ) στον Ηλεκτρισμό.

Ως βάση για τον χαρακτηρισμό έργων ως ΕΚΕ θα χρησιμοποιηθεί το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης περιόδου 2012-2022, που βρίσκεται σε Δημόσια Διαβούλευση έως 26 Απριλίου. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ενταχθεί η επέκταση του κυκλώματος υπερυψηλής τάσης (400 kv) προς Πελοπόννησο Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η κατασκευή νέας διασύνδεσης με τη Βουλγαρία, η διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης με το ηπειρωτικό δίκτυο, η επέκταση / αναβάθμιση των γραμμών προς Εύβοια για την απορρόφηση της ενέργειας από αιολικά πάρκα και τη νέα μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ και η κατασκευή βρόχου για τη διασύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΙΣΟΤΙΜΙΑ

1 σχόλιο:

  1. αποδεικνύει ένα πράγμα. Οι δήθεν "επενδύσεις σε ΑΠΕ" είναι απελπισμένη (και επομένως επιδοτούμενη) προσπάθεια των "Ευρωπαίων" να εξάγουν τις σαβούρες τους. Θα πληρώσουν τις διασυνδέσεις για να δανειστεί κάποιος τα υπόλοιπα που θα εξοφλήσουμε εμείς. Και η πιθανόιτητα είναι ότι και οι διασυνδέσεις θα είναι με δανεικά. Όλο το σκηνικό θα ξεπληρωθεί αποο φουσκωμένους λογαριασμούς.

    Σε αντίθεση με άλλες χώρες, την γη την δίνουμε τσάμπα. Τσάμπα σκουπιδότοπος. Και όσο υποκατέστησαν συμβατική ενεργεια σε άλλες χώρες θα κάνουν το ίδιο και εδώ.

    Το απίθανο είναι ότι τα ευρωλιγούρια το πουλάν σε "επένδυση". Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πέρα από το να ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε αιολικό θα έχει την μέγιστη αντίδραση είναι να μαυρίσουμε και να το τονίσουμε ότι θα μαυρίσουμε οποιονδήποτε προωθεί τέτοια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή