Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Συμπαράσταση στους διωκόμενους στο Αποπηγάδι από την Επιτροπή Αγώνα Κρούστα


Η Επιτροπή Αγώνα Κρούστα Λασηθίου, με αφορμή τη δίκη των πολιτών του Αποπηγαδίου, που θα γίνει στη μαρτυρική Κάντανο στις 16/5/2012, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους δικαζόμενους και χαιρετίζει την αγωνιστική τους στάση για τη προστασία της περιοχής τους και τη προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος. Πιστεύουμε ότι στη θέση των αγωνιστών θα έπρεπε να δικάζονται αυτοί που συστηματικά χτίζουν το νομικό πλαίσιο για τις βΑΠΕ την τελευταία δεκαετία και το οποιο συνιστά κατοχικό καθεστώς. Αυτοί που στο όνομα της σωτηρίας του πλανήτη καταστρέφουν δάση και οικοσυστήματα με μοναδικό κίνητρο την κερδοσκοπία. Αυτοί που προσβάλλουν και προκαλούν τους αγωνιστές που πολέμησαν σ’αυτούς τους τόπους για μια λεύτερη πατρίδα. Χρέος όλων μας και κυρίως των επιτροπών και των συλλόγων που δημιουργήσαμε το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των βΑΠΕ, είναι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποτροπή του καταστροφικού μέλλοντος που μας επιφυλάσσει το παγκόσμιο ενεργειακό λόμπυ στο όνομα της ψευδεπίγραφης πράσινης ανάπτυξης. Η ιστορικότητα των τόπων μας και η απόδοση τιμής στους αγωνιστές προγόνους μας το επιβάλλουν.

Απαλλαγή των δικαζομένων αγωνιστών από όλες τις κατηγορίες!

Στο σκαμνί να καθίσουν οι υπεύθυνοι των εταιρειών οι συνεργάτες τους και το πολιτικό προσωπικό που τους άνοιξε το δρόμο.

Φίλοι και συναγωνιστές του χιλιοτραγουδισμένου Αποπηγαδιού δεν είσαστε μόνοι, η ψυχή μας και η σκέψη μας είναι κοντά σας!

ΚΡΟΥΣΤΑΣ 15/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου