Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Παραδόθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΕΚΝΗ η μελέτη για την ενεργειακή αυτονομία των ποιμνιοστασίων της Κρήτης με χρήση Α.Π.Ε.



Παραδόθηκε σήμερα 3/09/2012 στα γραφεία του   Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ) η μελέτη για την ενεργειακή αυτονομία των ποιμνιοστασίων της Κρήτης με χρήση Α.Π.Ε.

Η μελέτη παραγγέλθηκε  από τον ΣΕΚΝΗ πριν δυο περίπου έτη, αποτελεί πτυχιακή εργασία του σπουδαστή κ. Φιολιτάκη Γεωργίου του Α.Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας και προσφέρθηκε δωρεάν στον ΣΕΚΝΗ από τον ίδιο τον σπουδαστή, τον καθηγητή του ίδιου τμήματος κ. Σηφάκη Νικόλαο εισηγητή της εργασίας και την εταιρία "ΑΕΝΑΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ" . 

Ο ΣΕΚΝΗ τους ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους και όλους όσους βοήθησαν στην παροχή στοιχείων και πληροφοριών για την σύνταξη της μελέτης.

Η μελέτη αυτή  αποτελεί τεύχος 58 σελίδων με χάρτες- σχεδιαγράμματα -αναλυτικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία και αναφέρεται σε  μικτά συστήματα παραγωγής ενέργειας τα οποία θα αξιοποιούν εναλλακτικά ήλιο και  αέρα σε συνδυασμό με την μηχανοκίνητη ηλεκτρογεννήτρια.

Η λύση αυτή προτείνεται ιδιαίτερα σε  κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις απομακρυσμένων περιοχών από τα δίκτυα της ΔΕΗ όπου το κόστος  είναι απαγορευτικό για τους κτηνοτρόφους και οι   περιβαλλοντικές επιπτώσεις από  την εγκατάσταση των δικτύων  μεταφοράς ενέργειας της ΔΕΗ μεγάλες.

Στο επόμενο διάστημα ο ΣΕΚΝΗ θα προβεί στην αξιολόγηση της μελέτης και αν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον θα προκαλέσει ενημερωτική ημερίδα. 
Το τηλ. του κ. Φιολιτάκη 6973099472

Με τιμή
 για τον ΣΕΚΝΗ - ο πρόεδρος 
Κώστας Καράτζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου