Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η Βάνα Σφακινάκη σήμερα στις 1.00 μμ στην ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ



Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Ιούνιο του 2012, εν μέσω εκλογών, εντάχθηκαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση στον αντισυνταγματικό νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, γνωστό ως Fast Track, τρία μεγάλα έργα  βιομηχανικών ΑΠΕ στην Κρήτη που περιλαμβάνουν ένα ηλιοθερμικό εργοστάσιο σε οροπέδιο της Σητείας και δύο ακόμα έργα εγκατάστασης 796 ανεμογεννητριών σε 69 βουνοκορφές της Κρήτης (έργα που απαιτούν χιλιάδες τόνους μπετόν για τη θεμελίωσή τους και χιλιόμετρα νέων δρόμων και δικτύων).    Η επιβολή με διαδικασία φαστ τρακ των έργων αυτών, που συνεπάγονται δυσβάστακτο κόστος για την κοινωνία και τις παραγωγικές δραστηριότητες, έπρεπε να απαντηθεί μαζικά, ηχηρά και άμεσα, όπως και έγινε.                            
Το παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις πολυπληθέστερες προσφυγές που έχουν κατατεθεί ποτέ.  

1275 πολίτες από κάθε γωνιά της Κρήτης, 10 Δημοτικά Συμβούλια, 2 Πανελλήνιοι φορείς, 4 παγκρήτιοι φορείς και 78 παραγωγικοί , περιβαλλοντικοί, και πολιτιστικοί φορείς της Κρήτης υπογράφουν τις προσφυγές που υποβλήθηκαν κατά των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Πολιτισμού και Τουρισμού, και της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.), με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων που υπέγραψαν.

Η εκδίκαση των προσφυγών έγινε την περασμένη Παρασκευή, 1 Μαρτίου, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και η τελική απόφαση θα ληφθεί  σε κλειστή Συνεδρίαση του Συμβουλίου, μετά την υποβολή υπομνημάτων από τους νομικούς που θα τα υποβάλουν μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Αυτήν την Τετάρτη, 6 Μαρτίου, στην εκπομπή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου που μεταδίδεται στη 1μμ από το Studio Ρέθυμνο 9.80, με την καλεσμένη μας

κα  Βάννα Σφακιανάκη, αρχιτέκτονα, μέλος του Παγκρητίου Δικτύου Αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ,

θα μιλήσουμε για τις προσφυγές του ΠΔΑΚΒΑΠΕ και την συζήτηση στο ΣτΕ.Pp

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στη 1 μμ, από το Studio Ρέθυμνο 9.80

και στο Διαδίκτυο, στο www.studio980.gr

Η εκπομπή αναμεταδίδεται το Σάββατο στις 2 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου